Onze overheid voorziet enkele verschillende premies of belastingverlagingen voor je garagepoort. Maak hier gebruik van en bespaar een mooi bedrag op uw poort! Een overzicht van de mogelijkheden:

  • Beveiligingspremie: Als je kiest voor een veilige garagepoort kun je een belastingvoordeel tot 750 euro krijgen. Je kunt bepaalde onderdelen die bijdragen aan de veiligheid van je garagepoort inbrengen zoals:
  • De motor: Kies voor een motor met ophefbeveiliging en breng tot 15% van de totaalprijs van je motor in je belastingen.
  • Inbraakwerend beslag: Kies voor inbraakwerend beslag voor je garagepoort om deze extra veilig te maken. Van de totaalprijs op je beslag kun je 30% inbrengen.
  • Aanpassingspremie voor ouderen: Deze premie kun je enkel krijgen als je een bestaande garagepoort automatiseert. Voorwaarde voor deze premie is dat er iemand op het adres woont die minstens 65 jaar is en dat het niet om een nieuwe poort gaat. Lees meer op de officiële website om te zien of je hiervoor in aanmerking komt en hoeveel je kunt krijgen.
  • BTW-verlaging naar 6%: Als u uw poort laat plaatsen betaalt u slechts 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit verlaagde BTW-tarief is zowel voor eigenaars als voor huurders van toepassing. Enkele voorwaarden waaraan u moet voldoen:
  • De woning is minstens 5 jaar oud en dient als privéwoning
  • U laat de werken uitvoeren door een geregistreerd aannemer
  • De facturatie moet rechtstreeks aan de klant gebeuren (die ook in de woning verblijft)
  • De werken moeten betrekking hebben op de woning zelf.Uw aannemer zal u dan een verklaring laten ondertekenen waarin u bevestigt dat uw woning ouder is dan 4 jaar. De aannemer zal dan slechts 6% btw aanrekenen.

Het totale maximumbedrag per jaar dat je mag inbrengen is €760. Deze bedragen zijn geldig voor aanslagjaar 2014. De komende jaren zullen deze bedragen en voorwaarden aangepast worden omdat de gewesten hiervoor zelf bevoegd worden. Lees hier meer informatie.

Wilt u meer lezen over de prijs en aankoop van een garagepoort? Tegenwoordig kunt u ook uw garagepoort in enkele muisklikken online bestellen en zelf installeren. Let op: Dan kunt u wel geen gebruik maken van de BTW-verlaging naar 6%. Lees dit artikel om de prijzen te vergelijken en uw keuze te maken. Lees verder over premies en klein bouwwerken op Vlaanderen.be.